Historiek

Liefde voor ambacht en vakmanschap

Kortemark is de vaste grond voor Interproject. Toch ligt een ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting in Gent aan de basis. Het is daar dat handelsingenieur Konstant en kunsthistorica Charlotte elkaar ontmoetten.

De liefde voor elkaar, vakmanschap en ondernemen bindt de twee tot op vandaag.

Familiale genen

Konstant Decleir is zoon en kleinzoon van een schrijnwerker.

 

Charlotte Decru is dochter en kleindochter van een handelsvertegenwoordiger.

 

Een gouden combinatie.

 

De gemeenschappelijke voorliefde voor esthetiek en duurzame, ambachtelijke producten leidt in 2006 tot Decleir Houtconstructies.

 

Het schrijnwerkbedrijf krijgt snel een logische uitbreiding: Interproject.

Maatwerk met een gezicht

Interproject staat van bij de start voor duurzaam buitenschrijnwerk op maat. Energiezuinige ramen en deuren met een persoonlijke service. Geen nummers, geen bandwerk, maar gezichten en een individuele aanpak. Net zoals Konstant en Charlotte het van hun vaders en grootvaders leerden. Het is een succesvolle benadering: het duo wordt snel een team. Interproject breidt uit tot een hechte groep schrijnwerkers en vakspecialisten die de familiale visie en de passie voor maatwerk delen.

Internorm en eigen ontwerpen

In de zoektocht naar hoogwaardige en duurzame producten is Internorm, de Oostenrijkse marktleider in energiezuinige ramen, de ideale partner. Het is de ideale aanvulling op het ambachtelijk schrijnwerk van Decleir Houtconstructies. Vandaag biedt Interproject naast Internorm en Decleir Houtconstructies ook unieke oplossingen aan van innovatieve partners als Renson, Solarlux, Eosol, Raico en Topic.

Het opzet is sinds de start van Interproject onveranderd: duurzame materialen en vakmanschap van de hoogste kwaliteit.