Originele uitstraling met modern comfort

Eén van de bekendste gezichten in het West-Vlaamse Kortemark? Dat is Rika. Als dochter van commerçanten houdt ook zij vandaag winkel op de marktplaats in de thuisbasis van Interproject. Het pand uit de jaren zestig ziet er vandaag nog net zo uit als toen. Energiezuinige ramen van Interproject zorgen er voor modern comfort.

Huis Sinaeve is een begrip in Kortemark. Het gebouw op de Markt is al drie generaties lang een winkel en vooral drie generaties lang in goede handen. Vandaag woont Rika er. De winkel vooraan oogt modern, maar in het woongedeelte is alles nog exact zoals het ontworpen werd in de zestiger jaren. “De architect bedoelde het zo. Dan moet je dat ook respecteren en bewaren”, aldus Rika die de daad bij het woord voegde.

Klaar om te schilderen

Omdat de originele ijzeren ramen dringend aan vervanging toe waren, koos Rika voor hout-aluminium ramen met waar mogelijk drievoudig glas. In een witte uitvoering. "Visueel oogt het haast identiek, maar het comfort is een pak hoger. De nieuwe ramen houden de warmte van de zon buiten in de zomer en ik hoor ook veel minder buitenlawaai." Rika is hier geboren en getogen. Ze kent haar huis door en door. En ze houdt ervan. "Eén iets moet je de mannen van Interproject nageven: ze werken zeer professioneel. Ik moest zelf niets regelen. In twee dagen was alles klaar. Zelfs de omkasting van de ramen werd meteen afgewerkt, klaar om te schilderen."

"In twee dagen was alles klaar. Zelfs de omkadering van de ramen werd meteen afgewerkt, klaar om te schilderen."

Rika Sinaeve

Wie

Rika Sinaeve

Waar

Kortemark

Wat

Vervangen van oude ramen door hout-aluminium ramen met drievoudig glas.

Waarom

Het huis dateert uit de jaren zestig. Net als de vroegere ijzeren ramen.

terug naar overzicht