We voelen ons eindelijk opnieuw veilig

Als je op korte tijd twee keer geconfronteerd wordt met een inbraakpoging in je eigen huis zit de schrik erin. Logisch. "De kleur, de prijs, de vorm: het deed er niet toe. We wilden vooral zo snel mogelijk de meest veilige ramen en deuren", vertellen Brecht en Tine met zoontje Elmo op de schoot.

Brecht en Tine wonen in gezellige, doodlopende straat in Gent dichtbij het centrum en de autosnelweg. Lekker handig, maar helaas ook aantrekkelijk voor mensen met minder goede bedoelingen. In een jaar tijd werden ze tot twee keer toe geconfronteerd met een inbraak. Zonder succes, gelukkig, maar de schade was aanzienlijk. Niet in het minst mentaal. "Het is simpel: je bent niet meer op je gemak", aldus Brecht. "Onze ouders kwamen zelfs logeren om toch maar ons huis niet onbewaakt achter te laten."

Veiligheid klasse 2

De ramen op het gelijkvloers werden vervangen door Internorm ramen met drievoudig glas, geïntegreerd slot en automatische vergrendeling in het kader: zwart aluminium aan de buitenkant, witte pvc aan de binnenkant. Ook de voordeur werd vervangen door een nieuw, veilig model: een zwarte aluminium Topic-deur met vijfpuntslot. "Al gooi je een baksteen tegen de ramen: je geraakt niet binnen. Zowel de ramen als de deur hanteren klasse 2 op vlak van inbraakveiligheid. Dat wil zeggen dat zelfs geoefende dieven twee uur nodig hebben om überhaupt binnen te geraken." De investering loont. Sinds de montage van de nieuwe ramen en deur waren er geen inbraakpogingen meer. En belangrijker: Brecht, Tine en Elmo voelen zich opnieuw veilig thuis.

"Al gooi je een baksteen tegen de vensters: je geraakt niet binnen"

Tine De Prêtre

Wie

Familie Decaestecker: Brecht, Tine en Elmo (2,5)

Waar

Gent

Wat

Een nieuwe voordeur met vijfpuntslot en ramen met drievoudig glas

Waarom

Na twee inbraakpogingen was het welletjes. We wilden ons opnieuw veilig voelen met de meest stevige ramen en deuren.

terug naar overzicht